top of page
  • Writer's pictureTanja

25.VIR

Updated: Aug 2, 2022


Kako se lahko obrnem k svojem viru in kaj je pravzaprav vir?

A veš tisti glasek znotraj tebe, ki se čisto tiho oglaša, pa ga preslišiš neštetokrat in si potem rečeš "jooj kaj se nisem takrat poslušal/a". A veš tisti moment, ko začutiš, da nekaj ne štima, ko tvoje celo telo govori "stop,ustavi se, neprejetno mi je" . Tisti upor pa sploh ne veš zakaj In a veš tisti trenutek, ko se zazreš v prečudovit del narave in obstaneš brez besed in misli. Takrat samo opazuješ in si pomirjen. No to je draga dušica tvoj VIR, tvoj izvor, tvoj notranji glas, tvoj višji jaz, tvoj bog, tvoja duša, tvoje vesolje, tvoj buda ali karkoli že to poimenuješ. To je stanje popolne povezanosti s samim seboj . To je stanje DELOVANJA iz notranjosti in stanje utišanja uma. To je stanje, ko se prepustiš vodenju temu notranjemu glasku. In ko deluješ iz tega vira, se tvoje telo polni in je bolj radostno in predvsem v ravnovesju.

Torej kako priti do tja? Počasi...korak za korakom in predvsem v prvi vrsti z delom na sebi. - z opazovanjem sebe in spreminjanjem sebe ( govorim o vzorcih, ki nam ne koristijo, pa jih vedno znova in znova ponavljamo) - z zavestnim vračanjem v ta trenutek - s treniranjem fokusa na določen predmet ali trenutek - meditacija - joga ali šport s polno zavestno prisotnostjo gibanja - učenjem o sebi ...

Tehnik je veliko, vsak pa mora poiskati svojo. Naštela sem jih le nekaj ampak vsem je skupno to, da je to potrebno dati v prakso in to živeti. Dokler samo bereš ali poslušaš, vse ostane samo v glavi. Ko pa daš v prakso pa se transformacija začne. In največji čar VIRA je ta, da te resnično nahrani in napolni z mirom, pa ne rabiš stopiti niti iz hiše, ker vse nosiš že v sebi.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page